Колко точни са термометри на челото?

Колко точни са термометри на челото?

Използването на термометри на челото се е увеличило, защото те са лесни за работа и е възможно да се вземат четене без никакъв контакт между хората. Въпреки това, те могат да бъдат по -малко точни от другите термометри, като перорални или ушни термометри, особено ако хората не ги използват правилно.

Термометри на челото осигуряват бърз и стерилен начин за оценка на температурата на индивида. Те използват инфрачервени сензори за измерване на температурата. Те могат да бъдат по -лесни за използване от други термометри с деца и при оценка на големи групи хора бързо.

Тази статия разглежда точността на термометри на челото в сравнение с други видове термометри. Освен това разглежда как работят термометри на челото, как да ги използваме и най -добрият начин да вземете температурата на човек.

Колко са точни?

За обща употреба у дома, челото Термометри ще дадат представа дали даден човек има треска.

Въпреки това, според проучване от 2020 г., термометри на челото са по -малко точни от други методи за четене, като перорално, ректално или тимпанично (ухо) показания на температурата.

Средата, в която човек използва термометър за чело, също може да повлияе на неговата точност, според Администрацията за храна и лекарства (FDA).

FDA пише пише че черновата, директната слънчева светлина или лъчезарният източник на топлина могат да повлияят на отчитането на температурата и да я направят неточно.

Четенето също може да бъде неточно, ако човек е носил обвивка или лента за глава, преди да я вземе или Ако имат пот или мръсотия на челото си.

Проучване от 2013 г., сравняващо термометри за чело и уши, установи, че и двата devi CES върна по -ниски показания от ректалните термометри. др.дерм коментари

Авторите откриха, че разликата между двата типа термометри е особено забележима за термометри на челото. They concluded that forehead thermometers are not ideal for use in a hospital setting and pediatric practice.

What are they, and how do they work?

Forehead thermometers use infrared sensors to pick up върху инфрачервено радиация, която тялото произвежда. Въпреки че инфрачервеното лъчение не се вижда, човек може да може да го усети като топлина.

Човек може да вземе температура на някого с термометър за чело, като държи термометъра на няколко сантиметра от центъра на челото, Точно над веждите. Точното позициониране ще зависи от инструкциите на производителя.

обектив вътре в термометъра фокусира инфрачервеното радиация, че човекът излъчва върху термопил, който е малко електронно устройство, което преобразува инфрачервеното радиация в топлина и след това отново в електричество.

Термометърът измерва това електрическо отчитане и показва резултата на екрана на термометъра.

В Съединените щати термометри обикновено показват температурата в ° F. В много други страни термометри ще покажат температурата в ° C.

ще отнеме само няколко секунди на човек, за да вземе температурно отчитане с термометър за чело.

Сравнение с други Термометри

Проучванията, използващи деца, са изследвали точността на различните видове термометри.

Едно сравнение на термометри на ректално, ухо и чело в болнична обстановка установяват, че термометри на ушите са много повече вероятно ще открие треска, отколкото термометри на челото. Отчитането на ректална температура потвърждава случаите на треска и авторите препоръчват показания на ректална температура за точни измервания на температурата.

Друго проучване установи, че разликата между измерванията на термометъра на ушите и измерванията на термометъра на челото варира от 2,1–2,2 ° C (3.78–3.96 ° F) в два експеримента.

Авторите на това проучване 2020 стигат до заключението, че използването на термометър за чело за бързо екраниране на големи групи хора за треска е приемливо. Те обаче написаха също, че термометрите на челото може да не са най -подходящият начин за определяне на точните измервания на телесната температура в сравнение с термометри на ушите.

Кой е най -точният начин да се вземе температурата на човек?

Общият съвет е да се избегне използването на стъклен термометър. Според Националния център за отрова от столица, стъклените термометри могат да причинят нараняване, ако стъклото се счупи. Освен това някои стъклени термометри съдържат течен живак, който е токсичен за хората.

Ако човек влезе в контакт с живак от термометър, той трябва да потърси медицинска помощ незабавно. Те също трябва да получат съвет от център за контрол на отровата, за да могат безопасно да почистят разлива.

За бебе или малко дете, най -точният начин за получаване на точна температура е с ректален термометър.

За да направи това, човек трябва да постави петролно желе върху крушката на ректален термометър. Тогава те трябва да поставят бебето или детето на гърба си, с крака във въздуха. Децата също могат да лежат с лице надолу.

След това лицето трябва да разпространи дупето на бебето или детето и Извадете термометъра след 3 минути или когато термометърът звучи да завърши отчитането.

За възрастни или деца, които могат да държат термометър в устата си, оралните температури са най -точните.> За да измери температурата устно, човек трябва да постави края на сондата на термометъра под езика и да затвори устата. Човекът може да използва устните си, за да държи термометъра на място.

След това трябва да оставят термометъра на място за 3 минути или докато сигна.

Как да използвате термометър за чело

Според FDA има няколко стъпки, които трябва да предприемете преди използването на термометър за челото:

  • Четене Факторите могат да променят отчитането (включително чернови, директна слънчева светлина и температури под 60 ° F или по -високи от 104 ° F)
  • Поставяне на термометъра в тестовата среда за 10–30 минути преди тестването, за да може да може Регулирайте
  • Осигуряването на тестовата площ на челото е чиста, суха и лесно достъпна

За да се използва термометърът на челото, човек трябва да държи сензорната зона перпендикулярно на The Челото на разстоянието, което производителят препоръчва.

човек трябва да държи термометъра стабилно и да поиска от обекта да остане неподвижно, за да поеме температурата си.

Някои модели ще имат светлини, за да насочат човека къде да се насочат към сензора. След това човек трябва да натисне бутон, за да започне четенето и да изчака, докато устройството ще звучи или мига от четенето на температурата на екрана. Това трябва да отнеме само няколко секунди.

Човек не трябва да докосва сензора и трябва да го поддържа чист и сух.

Резюме

Термометри на челото са станали a Популярният вариант за сканиране на голям брой хора, особено по време на пандемията Covid-19. Те имат добри нива на точност и човек може да използва термометър за чело у дома.

Въпреки това, други форми на показания на температурата, включително устни, ректални и ушни показания, могат да осигурят по -голяма точност и да бъдат по -подходящи За използване в болнични условия.

За да се увери, че те получават най -точното четене, човек трябва да прочете инструкциите на производителя и да се увери>

  • Public Health
  • Infectious Diseases / Bacteria / Viruses
  • Medical Devices / Diagnostics

Medical News Today has strict sourcing guidelines and draws Само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Published
Categorized as Blog